Meer informatie?
Vul hier uw gegevens in:

Zon en windproductie goedkoopste bron van energie in grootste deel wereld

Zon en wind op land zijn nu de goedkoopste energiebronnen in meer dan twee derde van de wereld. Volgens een rapport van BloombergNEF zijn de genivelleerde kosten voor wind op land alweer 9% gedaald in vergelijking met het tweede half jaar van 2019. Voor zon is dit 4%.

Volgens Bloomberg zullen de meest efficiënte zon- en windprojecten al voor 2030 uitkomen beneden de $20 per MegaWattuur. Dit lijkt zelfs niet heel ambitieus, vorige week zagen we het Franse EDF een tender in Abu Dhabi winnen met een zonpark van 1,5 GigaWatt voor $13,5 per MegaWattuur. 10 jaar geleden kostte zon nog meer dan $300 per MegaWattuur en wind $100.

Ook batterij opslag wordt steeds competitiever. De genivelleerde kosten voor batterijen is gedaald tot $150 per MegaWattuur, ongeveer de helft van twee jaar geleden!