Meer informatie?
Vul hier uw gegevens in:

Internationaal Grid Control Cooperation (IGCC) breidt verder uit

Nadat in 2010 de ‘Internationale Samenwerking voor Netcontrole’ (IGCC) officieel van start is gegaan, neemt het aantal leden gestaag toe. Het idee van de IGCC is dat alle aangesloten landelijke netbeheerders (TSOs) onderling onbalans tussen elkaar salderen voordat dit binnen hun eigen gebied wordt op- of afgeregeld. Daarmee worden tegenstrijdige onbalansbewegingen tegengegaan en het gehele Europese netbeheersysteem als totaal efficiënter. 

Op dit moment heeft de IGCC 20 leden waaronder de Nederlandse netbeheerder TenneT NL, die al actief lid is sinds 2012. Het aantal leden neemt ook dit jaar weer verder toe (waaronder in Polen, Italië, Spanje, Bulgarije, Griekenland). Hun toevoeging zal invloed hebben op de onbalansverrekening van TenneT in Nederland. 

Met het data platform van Dengy kunt u de onbalansverrekening per minuut en kwartier bekijken. Zo kunt u zien hoe deze zich ontwikkelt en dit gebruiken bij nemen van beslissingen of en hoe u gebruik van die onbalansverrekening kunt maken. Vraag bij interesse een demo aan, zodat u eens kunt rondkijken op ons platform.