Meer informatie?
Vul hier uw gegevens in:

Belgische wind beïnvloedt Nederlandse prijzen

De Belgische windenergieparken hebben in 2019 een recordhoeveelheid energie geproduceerd. De productie steeg in van 3.408 naar 4.700 gigawatt uur. Dat is 37%. Doordat er in de loop van 2020 nog meer energieparken op zee in gebruik worden genomen, verwacht men dat de productie nog eens zal verdubbelen. België exporteert een aanzienlijk deel van haar door wind opgewekte energie op het moment dat de productie pieken vertoont. Dat beïnvloedt de stroomprijzen in Nederland uiteraard ook voortdurend.

Dengy ziet een opwaartse trend in de energieprijzen. Maar de prijzen zijn bewegelijk en worden dat steeds meer. Zakelijke gebruikers kunnen daar gebruik van maken. Dengy levert immers data over de energiemarkt die zakelijke gebruikers in staat stellen gebruik te maken van de sterk schommelende prijzen. Door op de laagste momenten in te kopen kan niet alleen aanzienlijk bespaard worden, maar valt ook een duurzaamheidsvoordeel te behalen. Waar de prijs laag is, wordt dat immers veroorzaakt door hoge opbrengsten uit zonne- en windenergiebronnen. Op dat moment inkopen zorgt dan voor een kleinere CO2 footprint!